Bli medlem av RiB Academy

Høstkampanje!

Bli en rytter i balanse og prestere bedre! Opprett en konto og få tilgang til over 100 videoer og treningsmateriell, som virkelig utvikler deg som rytter. Spar opp till 1 100 kr med ett årlig medlemskap eller velge et mer fleksibelt medlemskap uten bindingstid. 

Hjertelig velkommen til RiB Academy!

Høstkampanje - 33% rabatt

166 kr/måned

Spar over 1 100 kr! 12 måneders bindningstid. Engangsbetaling 1 995 kr

 • +100 Videoer  

 • Kontinuerlig oppdatering

 • Siste nytt fra forskningen

 • Testing av nye produkter

 • Still spørsmål til trenere

 • Prioritet til RiB live-kurs

Bli medlem her

Ingen bindingstid

259 kr/måned

Ordinær pris 259 kr/måneden uten bindningstid. Månedlig betaling.

 • +100 Videoer  

 • Kontinuerlig oppdatering

 • Siste nytt fra forskningen

 • Testing av nye produkter

 • Still spørsmål til trenere

 • Prioritet til RiB live-kurs

Bli medlem her

Høstkampanje - 23% rabatt

199 kr/måned

Spar 720 kr! 12 måneders bindningtid. Månedlig betaling. Totalt 2 388 kr.

 • +100 Videoer  

 • Kontinuerlig oppdatering

 • Siste nytt fra forskningen

 • Testing av nye produkter

 • Still spørsmål til trenere

 • Prioritet til RiB live-kurs

Bli medlem her

Tema og kurs som er inkludert

 

Her kan du lese mer om hva som er inkludert i medlemskapet ditt og se noen av de spennende undervisningsvideoene. Klikk på temaene nedenfor og se mer! Velkommen!

 

Sport Performance

En serie med episoder som handler om å gi seg selv de rette forutsetningene for å kunne prestere på sitt aller beste. Ta del i ny forskning og praktisk arbeid både fra ryttersporten og andre idretter, med noen av de fremste ekspertene på området. Forstå hva som kreves og hva som er hemmeligheten bak topp prestasjon og holdbarhet.

Menneskets kropp

Den menneskelige hjerne har en enorm evne til å skape avanserte bevegelser. Men hvordan hjernen velger å løse oppgavene påvirkes av mange ulike faktorer, og kan også bidra til store bevegelsesrelaterte utfordringer. Lær deg mer om asymmetrier, frihetsgrader og kroppens bevegelige byggeklosser.

Rytterens innvirkning

Rytterens balanse og kroppskontroll påvirker både hestens holdbarhet og ekvipasjens prestasjoner. Det er derfor viktig å lære seg å forstå rytterens innvirkning, oppdage hvilke problemer som kan oppstå, og finne strategier for å få kontroll på sine egne utfordringer.

Hesten som atlet

Dagens hester har utviklet egenskaper som gjør dem til fantastiske atleter, men det stiller også meget høye krav til den som sitter på deres rygg. Ryttere som lærer seg å forstå hvordan hestens anatomi og bevegelsesapparat fungerer, kan både begrense skaderisikoen gjennom korrekt trening, og samtidig øke prestasjonsevnen over tid.

 

Ridning

Når rytteren har lært seg å forstå og justere sine asymmetrier og posisjonsutfordringene på bakken, tas oppgavene med opp på hesteryggen. I rideundervisningen finjusteres og utvikles nye bevegelsesmønstre og balansestrategier. Dette gir tydelige resultater gjennom bedre prestasjoner og økt holdbarhet for både ryttere og hester.

Hestens anatomi

Forståelse av hestens funksjonelle anatomi er viktig for alle ryttere, trenere og hesteeiere. Hvorfor beveger hesten seg slik den gjør? Hvilke kroppsdeler får mest belastning i de ulike gangartene? Hvordan bør vi legge opp treningen for å holde hestene våre sunne og holdbare? Dette er god kunnskap som vi alle bør bruke i hverdagen.

 

Trening uten hest

En analyse av rytterens posisjon og kroppsholdning gir godt grunnlag for korrigerende og effektiv trening uten hest. Asymmetrier kan forbedres med enkle verktøy og øvelser, men det kreves fokus over tid. Lær deg å analysere din egen kropp, og forstå hva som kreves for å finne de beste bevegelsesstrategiene

Sprangrytter spesial 1

Sammen med Norges beste sprangrytter Therese S Henriksen viser Maria Therese sprangrytteres utfordringer og deres spesifikke behov for trening uten hest. Therese deler erfaringene fra de siste årenes RiB-trening og hvilken fremgang fellesarbeidet har bidratt til.

Sprangrytter spesial 2

Norges beste sprangrytter Therese S Henriksen viser sammen med Maria Therese sprangrytteres utfordringer og deres spesifikke behov for trening på hesteryggen. Therese deler erfaringene fra de siste årenes RiB-trening og hvilken fremgang fellesarbeidet har bidratt til.

Johanna Due-Boje

Dressurrytteren Johanna Due-Boje jobber mye med å forbedre sin balanse og posisjon. I dette kurset får dere følge Johanna og Maria Terese mens de gjør analyser av Johanna, både på bakken og på hesteryggen. Samarbeidet gir mye interessant lærdom for alle å ta med seg opp på hesteryggen.

Rytteranalyse

Lær deg å analysere og forstå RiB-metoden. Maria Terese forklarer hvordan hun analyserer rytterne og finner verktøy for å løse problemene. Først ut i serien er den talentfulle svenske landslagsrytteren Nellie Liljegren som forteller om hvordan hun jobber med sine traverer.

Treningsverktøy

I RiB-metoden benyttes ulike treningsverktøy for analyse og målrettet trening uten hest. Det er som oftest tilstrekkelig med noen få hjelpemidler, men det er avgjørende å forstå hvordan de brukes og til hva. I dette kurset går vi gjennom alle treningsverktøy og forteller om hvordan de skal brukes.

Ryttaranalys 2

Emma Kåberg er den neste rytteren i vår serie om å analysere og forstå RiB-metoden. Maria Terese forklarer hvordan hun analyserer rytterne og finner verktøy for å løse deres utfordringer. Emma forteller om hvordan hun selv jobber med sine ulike utfordringer.

Treningsprogram Balanse

God balanse er viktig for å kunne prestere, og for å utvikle mer holdbare hester og ryttere. I dette kurset finner du alt du trenger for å trene din balanse. Maria Terese forklarer og demonstrerer øvelser, og gir deg konkrete program for at du skal lykkes med treningen din.

RiB-trener spesial

Dette kurset er for deg som er trener og vil vite mer om hvordan du kan bruke RiB-metoden i undervisning. Maria Terese og Johanna Due-Boje forteller om RiB-kurs, opplæring og trening, og de deler sine erfaringer fra mange års utdanning med RiB-metoden.